

Het klimaat verandert. Dat was afgelopen week weer duidelijk te merken. De orkaan Ophelia die vorige week maandag recht op de kust van Ierland afkoerste, de bosbranden in Portugal en Spanje, en in Nederland werd maandag officieel de warmste 16 oktober ooit in ons land gemeten. Nu de gevolgen van de klimaatverandering steeds duidelijker worden, is een focus op duurzaamheid steeds meer nodig. Gelukkig presenteerde het nieuwe kabinet onlangs een ambitieus klimaatplan, met als doel het verlagen van de uitstoot van broeikasgassen met 49% in 2030.
Niet alleen de overheid beseft dat er geïnvesteerd moet worden in een duurzame toekomst om de klimaatverandering tegen te gaan. Ook consumenten worden zich hier steeds meer van bewust. Zo is dit jaar de consumptie van duurzame producten voor het zevende achtereenvolgende jaar flink gestegen. In 2016 werd er ruim 3,8 miljard euro aan duurzaam voedsel besteed; 26% meer dan in 2015. Ook in de horeca, zorginstellingen en bij cateringbedrijven is het bedrag dat besteed werd aan duurzaamheid met 14% toegenomen.
Minister Kamp van Economische Zaken stelt dat uit onderzoek is gebleken dat het marktaandeel voor duurzaam voedsel in een jaar tijd van 8 naar 10% is gestegen. Dat is heel goed nieuws. Zeker als je nagaat dat dit marktaandeel in 2010 nog maar 3,5% was. Duurzame voedingsalternatieven zijn al lang geen nichemarkt meer. Dat is een zinvolle ontwikkeling, voor de natuur, het dierenwelzijn en het klimaat.
We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: bij ons staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Wij houden namelijk heel veel van de natuur om ons heen en willen ons best doen om de natuur te beschermen. Zeker nu de gevolgen van klimaatverandering steeds duidelijker worden en steeds meer mensen erkennen dat we daar iets aan moeten doen.
Bij Beachclub View proberen we echt ons steentje bij te dragen en zetten we ons in voor meer duurzaamheid. Dat zie je bijvoorbeeld aan de zonnepanelen op ons dak, maar je ziet het ook terug op onze kaart. Duurzame, diervriendelijke en seizoensgebonden producten nemen een centrale plaats in op onze kaart. Zo serveren wij bijvoorbeeld Tante Door kip; zij heeft een leven gehad dat 30% langer duurt dan die van de reguliere kip. En onze eieren komen van bij Eibaar.nl, waar de kippen nog gewoon lekker buiten kunnen scharrelen wanneer ze dat willen, er geen antibiotica gebruikt wordt en ze geen genetisch gemanipuleerd voer krijgen. Duurzaam, milieu- en diervriendelijker en dat proef je! Kom ook eens onze verse, eerlijke en seizoensgebonden gerechten proeven!
Discussion on Duurzaamheid, veel meer dan een trend
Leave a Reply